Back to top

EPDM PondGard

A Firestone PondGard egy kiváló minőségű vízálló, EPDM műgumi fólia, melyet arra terveztek, hogy időálló legyen. Kiválóan ellenáll az UV sugárzásnak, a magas hőmérsékletnek, az oxidációnak és a fagynak – ennek köszönhetően a Firestone PondGard gumifólia az évek során megőrzi fizikai tulajdonságait az időjárás viszontagságaival szemben is.

Rugalmas és elasztikus

A Firestone PondGard bármilyen aljzatra fektethető. Optimális esztétikai eredményekkel alkalmazkodik a tervezők kreativitásához, függetlenül a tó bonyolultságától.

Erős

A Firestone PondGard 1,0 mm vastagságú, erős, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező gumifólia, amely tökéletesen megfelel a víztározás követelményeinek. Rugalmassága (> 300%) és hideghajlíthatósága (akár –45 °C-on is) lehetővé teszi, hogy az aljzat elkerülhetetlen mozgásaihoz és egyenetlenségeihez (kiváló pontnyomásállóság) egész élettartama alatt alkalmazkodjon.

Gyors és egyszerű beépítés

A Firestone PondGard gumifólia beépítése és szerelése rendkívül egyszerű és tökéletes kivitelezést tesz lehetővé. A Firestone kiegészítők és a gumifólia rugalmassága lehetővé teszik a könnyű illesztést még a legbonyolultabb részleteknél is. Nincs szükség gépekre, és a varratok száma igen csekély a panelek nagy méretének (93 m²-től 930 m²-ig) köszönhetően. Akár többéves használat után is a Firestone PondGard gumifóliák újra összeállíthatók, ha a tó bármilyen módosítása vagy javítása megköveteli.

Környezetbarát

A kémiai összetételének, valamint az algákkal és mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló képességének következtében a Firestone PondGard gumifólia nem bocsát ki káros vegyi anyagokat a környezetbe. Az Egyesült Királyság Vízkutatási Központja (WRc) által végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a fólia nem jelent veszélyt a vízi állatvilágra.
 

>> További információkért kattintson a Firestone PondGard EPDM-re