Back to top

EPDM PondGard - gumi tófólia

>> PondGard EPDM gumi tófólia felhasználási területei

>> PondGard EPDM gumi tófólia műszaki jellemzői

>> PondGard ingyenes oktatás szakkivitelezőknek

>>> Megnézem <<<

A Firestone PondGard EPDM gumi tófóliával kreatívan alkothatunk

Az ember időtlen idők óta vonzódik a vízhez. Egy vízi létesítmény saját kertben vagy közterületen az öröm, pihenés és derű forrása. A víz megjelenítése az élettérben mindig is ihlette az építészeket és a kertépítőket. Ezért immár több mint 40 éve a Firestone PondGard gumi tófóliákra bízzák terveik megvalósítását. A Firestone PondGard gumi tófólia egy egyszerű, erős és tartós vízszigetelési megoldás.

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia jellemzője a kivételesen hosszú élettartam

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia egy magas minőségű EPDM szintetikus gumiból készült vízhatlan tófólia, amelyet arra terveztek, hogy kiállja az idő próbáját. Az UV-sugárzással, hőterheléssel, oxidációval és faggyal szembeni kiváló ellenállásának köszönhetően a Firestone PondGard EPDM gumi tófólia hosszú éveken át megőrzi fizikai tulajdonságait akkor is, ha ki van téve az időjárás viszontagságainak. A 40 évvel ezelőtt beépített projektek ma is működőképesek, így élő bizonyosságát adják ennek a tartósságnak.

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia hajlékony és rugalmas

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia bármilyen aljzatra fektethető. Alkalmazkodik a tervezők kreativitásához, a tó bonyolultságától függetlenül, kifogástalanul esztétikus eredménnyel. 

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia erős

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia 1,0 mm-es vastag, erős tófólia, olyan mechanikai tulajdonságokkal, amelyek tökéletesen megfelelnek a víztárolás kihívásainak. A gumi tófólia rugalmassága (> 300%) és hajlékonysága (akár –45 °C hőmérsékleten is) lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon az alaptalaj elkerülhetetlen mozgásaihoz és az altalaj egyenetlenségeihez (kiváló szúrással szembeni ellenállás) teljes élettartama alatt. 

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia beépítése gyors és egyszerű

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia elhelyezése és beépítése hallatlanul egyszerű, és tökéletes kivitelt eredményez. A Firestone kiegészítők és a tófólia hajlékonysága lehetővé teszi a biztos vízzárást még a legbonyolultabb részleteknél is. Gépek nélkül beépíthető, és az illesztések száma is alacsony a leplek nagy méretéből (93 m²-től egészen 930 m²-ig) adódóan. A PondGard tófóliák még többéves használat után is újra összeállíthatók, a tó módosítása vagy javítása esetén. 

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia környezetbarát

Kémiai semlegességének valamint az algákkal és a mikroorganizmusokkal szembeni ellenállásának köszönhetően a Firestone PondGard EPDM gumi tófólia nem bocsát ki káros vegyi anyagokat a környezetbe. Az Egyesült Királyság Vízkutató Központja (WRc) által végzett vizsgálatok alapján a tófólia nem veszélyes a vízi élővilágra.

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia felhasználási területei

1. Lakossági dísztavak, Koi-tavak

Hallgatni a víz csobogását, figyelni a vízi élővilágot, élvezni a virágzó liliomok szépségét… Rengeteg minden lehet az öröm forrása egy kertben, annak méretétől függetlenül.

2. Patakok, Vízesések, Szökőkutak

Az erős és hajlékony Firestone PondGard EPDM gumi tófólia ideális alap a természetes táj újjáépítéséhez.

3. Kereskedelemi környezetek dísztavai

Egy tó létrehozása egy bevásárlóközpontban, illetve iroda- vagy lakóépületek közelében egyre nagyobb vonzerővel bír, mint a találkozások és kikapcsolódás helyszíne.

4. Feszített víztükrű tavak

A tükröződést biztosító tavak határozottabbá teszik a hozzájuk kapcsolódó épületek megjelenését, és váratlan fényhatásokat idéznek elő. Elhelyezkedésüktől függően csökkenthetik a vandalizmus kockázatát és növelhetik az épület biztonságát.

5. Természetes úszómedencék

A vízkezelés természetes módon történik, a vízszűrő területen elhelyezett növények és mikroorganizmusok segítségével. A Firestone hivatalos viszonteladói segítenek Önnek a létesítményéhez legmegfelelőbb vízkezelő és -szűrő rendszer kiválasztásában.

6. Fürdőtavak

Tiszta, vegyszermentes vízben úszni egyedülálló élmény. A tó tökéletesen illeszkedik a kertbe. Új életteret jelent az állatok és növények számára, és élvezet az úszóknak.

7. Mesterséges tavak

A Firestone számos részlettervet dolgozott ki, amelyek megoldásokat nyújtanak a vízi létesítmény természetes megjelenésére és biztosítják azok beilleszkedését a tájba.

8. Golf-tavak

A garantált fenntarthatóságnak és az eszményi esztétikai eredménynek köszönhetően a Firestone PondGard EPDM gumi tófólia a megfelelő választás tavak kialakításához a legnevesebb golfpályákon szerte a világban.

9. Élményparkok

A nyugat-franciaországi Puy du Fou 2012-ben „A világ legjobb szórakoztató parkja” (World’s Best Amusement Park) értékelést kapta a Tematikus Szórakoztató Szövetség (Themed Entertainment Association) szakértőitől. A park sikere annak a csapatnak köszönhető, amely folyamatosan keresi a fejlesztési lehetőségeket. Ennek okán 1997 óta a Puy du Fou megbízik a Firestone PondGard EPDM gumi tófóliában és ezzel szigeteli különösen összetett műszaki és esztétikai követelményeket támasztó tavait.
További ismert szórakoztató parkok, mint pl. a Legoland Malaysia, az Europa-Park (Németország), a Toronto Zoo (Kanada) és a Futuroscope (a franciaországi Poitiers városában) is a Firestone PondGard EPDM gumi tófóliat választották.

 

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia műszaki jellemzői

Fizikai tulajdonságok

  • Vastagság: 1,0 mm
  • Súly: 1,25 kg/m²
  • Nyírófeszültség: 9 N/mm²
  • Szakadásponti nyúlás: > 300 % (rugalmas viselkedés)
  • Szúrással szembeni ellenállás: 600 N, és elmozdulás  > 100 mm
  • Rugalmasság alacsony hőmérsékleten: –45 °C
  • Magas súrlódási szög: 27,5°

Beépítési rendszer

A Firestone kifejlesztett egy teljes vízszigetelő rendszert, amelynek segítségével a gumi tófólia elemeinek összeszerelése könnyű, biztonságos és tartós.

Firestone PondGard EPDM gumi tófólia tekercsméretei

Standard hossz: 30,50 - 61,00 m

Standard szélesség: 3,05 – 3,66 – 4,27 – 4,88 – 6,10 – 7,62 –  9,15 – 10,97 – 12,20 – 15,25 m

Tófólia vastagság: 1,0 mm

Nem minden standard szélesség érhető el minden hosszúságban. Az elérhető leplek szélessége és hosszúsága országonként változhat.

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia jelölései és tanúsítványai

A terméken található specifikus jelölés lehetővé teszi a Firestone PondGard EPDM gumi tófólia pontos azonosítását és nyomon követését. A jelölés, amely egy hétjegyű sorozatszám, a terméknév (PNDG), az anyagtípus (EPDM) és a Firestone logó kombinációjából áll össze, biztosítja a termék eredetiségét.

A Firestone PondGard EPDM gumi tófólia megszerezte a CE jelölést, amely azt mutatja, hogy megfelel a hatályos európai biztonsági, egészségügyi, környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi követelményeknek.
A Firestone továbbá megszerezte az ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítványokat, amelyek a Firestone minőségbiztosítás iránti, valamint a gyárai környezettudatos irányítása iránti elkötelezettségét mutatják.

Ezen tanúsítványok részeként a Firestone gyáraiban rendszeres ellenőrzéseket végeznek, melyek során a termelési folyamatokat, minőségbiztosítási eszközöket és a készterméket vizsgálják. Ennek eredményeként a Firestone biztosítani tudja a PondGard tófólia következetesen kiváló minőségét.

Hivatalos Firestone PondGard EPDM gumi tófólia értékesítő partnerek és beépítők

A Firestone-t világszerte dísztavakra szakosodott hivatalos partnerek hálózata képviseli. Ezen partnerek a tavak minden elemére (szivattyúk, szűrők, díszítőelemek, stb.) vonatkozóan teljes megoldást képesek biztosítani.

Partnereink szakembereit a Firestone képzi műszaki szemináriumain, a minőségi beépítést pedig a hivatalos kivitelezők hálózata biztosítja.

 

>> Ha Ön szakkivitelező és szívesen dolgozna a PondGard EPDM gumi tófóliával, vegyen részt ingyenes műszaki oktatásunkon, ahol elméleti és gyakorlati keretek között megismerkedhet a termék használatával.

>> Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon, és jelentkezzen oktatásainkra.

 

>> További információkért angol nyelven kattintson ide