Back to top

EPDM PondEasy - Gumi tófólia kerti tavakhoz

>> Firestone PondEasy tófólia termékjellemzői, Easy Sealant tömítőanyag

>> Kerti tó építése Firestone PondEasy tófóliával 5 lépésben

>>> Megnézem <<<

Ugorjon fejest a Firestone PondEasy gumi tófóliával!

A víz az élet alapvető kincse. Egy kerti tó a kert elemeként derűt, vidámságot, nevetést hoz a környezetünkbe. Ha sokáig akarjuk élvezni kerti tavunkat, akkor alapvető fontosságú a megfelelő vízszigetelőanyag kiválasztása. A Firestone PondEasy gumi tófóliának köszönhetően bárki szépítheti a kertjét egy gyönyörű tavacskával, mindössze néhány egyszerű lépésben.

A PondEasy tófólia egy vízhatlan (EPDM) gumi szigetelőfólia, amely kimagasló teljesítményt nyújt a vízi létesítmények, mint pl. halastavak vagy dísztavak szigetelésében. Egyesíti a tartósságot a könnyű beépítéssel, és megfelelő a vízinövények és -állatok számára.

A PondEasy gumi tófólia forgalmazói a Firestone szigetelőanyagok területén szerzett 40 éves tapasztalatát kamatoztathatják. A PondEasy EPDM tófólia kimagasló ár/teljesítmény arányt nyújt.

Gyorsan és egyszerűen beépíthető, ideális termék kertészetek és más forgalmazók számára, melyek olyan kisvállalkozásokat vagy magánszemélyeket szolgálnak ki, akik maguk akarják szigetelni kerti tavacskájukat. A PondEasy EPDM gumi tófólia webáruházak számára is ideális, mivel nem igényel nagy tárolóhelyet.

A Firestone PondEasy gumi tófólia gyorsan és könnyen beépíthető

A PondEasy egy könnyű gumi tófólia, amely egyszerűen pozicionálható és többféle méretben hozzáférhető, akár 15 m széles x 60 m hosszú formában is. A PondEasy gumi tófóliával a kerti tó, halastó vízszigetelése nem igényel speciális szerszámokat vagy ismereteket. A munkálat részletei, mint pl. két tófólia lepel összetoldása, könnyen elvégezhetők a Firestone EasySealant (tömítőanyag) és egy szilikongörgő segítségével.

A Firestone PondEasy gumi tófólia rugalmas

A PondEasy gumi tófólia könnyedén követi a kerti tavak különböző szerkezeti mintáinak körvonalát, szinte korlátlan alkotói szabadságot ad.

A Firestone PondEasy gumi tófólia környezetbarát

A PondEasy gumi tófólia kémiailag inert, sem a levegőbe, sem a vízbe (kerti tóba, halastóba) nem bocsát ki szennyező anyagokat, így teljesen biztonságos a vízinövények és -állatok számára.A gumi tófólia kivételes tartóssága és könnyű javíthatósága tovább csökkenti környezeti hatását.
Vezető nemzetközi gyártóként a Firestone Building Products elkötelezte magát a fenntartható termékek és gyártási eljárások mellett.

A Firestone PondEasy gumi tófólia tartós

A PondEasy gumi tófólia összetétele kimagasló ellenállást tesz lehetővé az UV-sugárzással, ózonnal és a szélsőséges időjárással szemben. A gumi vízszigetelő tófólia nem tartalmaz semmi olyan lágyítót vagy antioxidánst, amely kiválhatna vagy idő előtti elöregedést okozna, így törés- és hasadásmentes használatot biztosít. A PondEasy gumi tófólia még hosszú évek használata után is megőrzi eredeti tulajdonságait, és nem igényel, vagy csak minimálisan igényel karbantartást. A gumi tófóliával szigetelt kerti tavak, halastavak éppen olyan jól használhatóak és gyönyörűek maradnak, mint beépítésük napján.

A Firestone PondEasy gumi tófóliára jellemző a magas fokú szakadási nyúlás

A PondEasy gumi tófóliát kitűnő rugalmas nyújthatóság (több mint 300%) jellemzi. Ez lehetővé teszi, hogy a vízszigetelő fóliák alkalmazkodjanak az alaptalaj alakjához és talajmozgásaihoz, illetve a beépítés utáni esetleges földmozgásokhoz.

A Firestone PondEasy gumi tófólia minősége tanusított

A Firestone Building Products Terrassában található EPDM gyára megszerezte az ISO 9001 és az ISO 14001 tanúsítványt. A PondEasy gumi tófólia vízzárási követelményeknek való megfelelését CE jelölés tanúsítja, emellett többféle nemzetközi és nemzeti szabvány szerinti bevizsgálással és tanúsítással is rendelkezik.

Kerti tó, halastó építése 5 egyszerű lépésben PondEasy tófóliával

>>1. Számolja ki a projekthez szükséges PondEasy gumi tófólia mennyiségét!
A számításhoz használja az alábbi képletet:

Hossz = a tó hossza + 2 x a tó mélysége + 2 x 50 cm a perem
menti rögzítéshez
Szélesség = a tó szélessége + 2 x a tó mélysége + 2 x 50 cm a
perem menti rögzítéshez
 

>>2. Ássa ki a kerti tó, halastó kívánt alakjának megfelelő gödröt! A gödör oldalának
befelé kell lejtenie
. Ásson ki mély részeket (kb. 80 cm kis tavak és
100 cm nagy tavak esetében) valamint sekély részeket (kb. 25 cm) a
növények számára!
 

>>3. Távolítsa el az éles köveket és gyökereket! A PondEasy gumi tófólia lefektetése előtt alapozásként terítsen geotextíliát a talajra. A gumi tófóliát ne húzza, hanem hajtogassa ki és úgy fektesse le, hogy az ne sérüljön. A tófóliát lazán (apró hullámok meghagyásával) kell lefektetni, hogy ne feszüljön. A tófólia széleit ideiglenesen súlyozza le néhány gömbölyű
kődarabbal.
 

>>4. Fokozatosan töltse fel a kerti tavat vízzel, és közben a PondEasy tófóliát
igazgassa és nyomogassa be a helyére úgy, hogy az ne feszüljön. Ahogy
a betöltött víz mennyisége növekszik, a gumi tófólia befelé fog mozdulni,
hogy felvegye a meder alakját.
 

>>5. A felesleges tófólia anyagot ollóval távolítsa el, de hagyjon elegendő
átfedést a kerti tó kerületén a végső rögzítéshez. Díszítse megfelelő
növényekkel és halakkal saját ízlése szerint kerti tavát, halastavát!

A Firestone PondEasy gumi tófólia termékjellemzői és kiegészítője

A tófólia vastagsága: 0,8 mm

Kérésre további, nem standard tófólia vastagságok is hozzáférhetőek. Minden PondEasy tófólia tekercs tartalmaz egy praktikus mérőszalagot a pontos vágás megkönnyítésére.

A tófólia szélességei: 34,567,5910,51213,515 m

A tófólia hossza: 30-60 m

Easy Sealant: Az EasySealant tömítőanyagot az alapvető részletek kivitelezéséhez fejlesztették ki, mint pl. 2 lepel PondEasy gumi tófólia összetoldása, apróbb javítások, vagy a vízszigetelő tófólia rögzítése   szilárd alaptalajhoz.

 

>> Bármilyen kérdése van a PondEasy tófóliáról, a PondEasy tófóliát forgalmazó kereskedőinkről, keressen minket bizalommal.