Back to top

EPDM GeoSmart - Kis- és közepes méretű tározók szigetelése

>> Víztározó szigetelő gumifólia felhasználási területei

>> Víztározó szigetelő gumifólia műszaki tulajdonságai

>> Silózás, silófedés GeoSmart gumifóliával

>>> Megnézem <<<

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia a tökéletes választás agrogazdasági vízszigetelési alkalmazásokhoz

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia egy szintetikus EPDM fólia, amelyet kifejezetten kis- és közepes méretű tározók minimális idő- és erőforrásigényű vízszigetelésére terveztek.  A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifóliák akár 36 m széles leplekben is hozzáférhetők, hogy helyszíni toldások nélkül is beépíthetők legyenek. Ez garantálja a gyors, egyszerű, biztonságos beépítést, amely nem függ az időjárási viszonyoktól, és nem szükségesek hozzá speciális szerszámok. A rendszer egyszerűsége, kombinálva az EPDM víztározó szigetelő gumifólia kivételes tartósságával, hajlékonyságával, rugalmasságával és szúrási ellenállásával, tökéletes választássá teszi a GeoSmart EPDM gumifóliát. 

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia egyrétegű lepelből álló alkalmazás 

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia széles leplei lehetővé teszik a rendkívül egyszerű beépítést, helyszíni toldások nélkül. Az egyszerűbb beépítésekhez nem szükségesek speciális szerszámok vagy gépek, és nem függenek az időjárástól sem. 

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia tartós

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia kémiai összetétele nagyon ellenállóvá teszi az UV-sugárzással, ózonnal, mikroorganizmusokkal és a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. AZ EPDM gumi szigetelőfólia nem tartalmaz semmi olyan lágyítót vagy antioxidánst, amely kiválhatna vagy idő előtti elöregedést okozna. A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia évtizedeken át megőrzi fizikai és mechanikai tulajdonságait, és egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben igényel karbantartást.

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia hajlékony és rugalmas

A gumifólia változatos alaptalajokon alkalmazható, és több mint 300%-os mértékben nyújtható minden irányban szakadás nélkül. Ez a hajlékonyság lehetővé teszi, hogy a lap tökéletesen felvegye a tó alakját, alkalmazkodjon az altalaj mozgásához és ellenálljon az erős statikus szúrásnak. A víztározó szigetelő gumifólia egész élettartama alatt rugalmas marad, akár még –45 °C hőmérsékleten is.

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia környezetbarát

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia kivételes tartóssága és könnyű javíthatósága jelentős mértékben csökkenti környezeti hatását. Kémiailag inert, sem a levegőbe, sem a vízbe nem bocsát ki szennyező anyagokat, így teljesen biztonságos a vízinövények és -állatok számára.

A Firestone GeoSmart víztározó szigetelő gumifólia surlódási szöge magas

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia érdes felülete segíti a beépítési munkát, és a leterítés stabilabbá válik a lejtős felületeken. Csökkenti a megcsúszásból adódó balesetek veszélyét is.

 

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia felhasználási területei:

1. Öntözővíz- tározók

A Firestone GeoSmart EPDM változatos mezőgazdasági alkalmazásokhoz, mint pl. öntözővíztározókhoz is megfelelő. A gumifólia nem bocsát ki vegyi anyagokat a vízbe, várható élettartama pedig évtizedekben mérhető függetlenül attól, hogy közvetlenül ki van-e téve az időjárásnak vagy sem.

2. Hígtrágyatározók

A Firestone GeoSmart EPDM szigetelő gumifólia egyszerű és költséghatékony megoldást nyújt trágya tárolására is. A hosszú távú vízzáróság alapvető fontosságú a talaj és a víz minőségének megőrzésében.

3. Silófedők

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia optimális megoldást nyújt silók lefedésére is, megvédi a takarmányt a levegőtől és az elázástól, miközben megőrzi tápértékét. Kivételes tartóssága lehetővé teszi, hogy ugyanaz a szigetelőfólia éveken át újra és újra felhasználható legyen.

4. Víztárolók

A mezőgazdasági alkalmazások mellett vannak egyéb víztároló alkalmazások, amelyeknek hatékony és megbízható vízszigetelő fóliára van szükségük, mint pl. esővíztározók, amelyek az áradások kockázatát hivatottak csökkenteni, vagy tüzivíztározók, amelyek a tűzoltási munkák számára tárolnak vizet.

5. Szennyvíztározók

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifóliák számos vegyi anyaggal szemben is ellenállóak és megvédik a környezetet a lehetséges szennyezésektől. Mindig vegye fel a kapcsolatot helyi Firestone képviselőjével az EPDM szigetelőfólia kémiai kompatibilitásának ellenőrzése érdekében.

 

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia műszaki tulajdonságai

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifóliákat a gyárban erős, vulkanizált toldásokkal összeillesztik. Ezeket a gyári toldásokat szabályozott feltételek mellett végzik, és a gyártásirányításban folyamatosan felügyelik. A különösen nagy szélességű lepleket kifejezetten egylapos alkalmazásokhoz gyártják.

A Firestone GeoSmart EPDM szigetelő gumifólia részletes műszaki jellemzőit a Technical Information Sheets (TIS) (= Műszaki Információs Adatlapok) és a Safety Data Sheets (SDS) (= Biztonsági Adatlapok) dokumentumok ismertetik, amelyek ide kattintva elérhetők weboldalunkon.

Standard tekercsek vastagsága: 0,8 mm – 1,0 mm – 1,2 mm

Standard tekercsek mérete:

  • Szélesség (m):  3 – 4,5 – 6 – 7,5 – 9 – 10,5 – 12 – 15 –  18 – 24 – 30 – 36
  • Hossz (m): 30 – 45 – 60 és 42 – 48  (0,8 mm vastagságú silólefedési alkalmazásokhoz)

Egyedi gyártású, egy darabból álló lapok vastagsága: 0,8 mm – 1,0 mm – 1,2 mm

Egyedi gyártású, egy darabból álló lapok mérete: 

  • A maximális hosszúság 60 m
  • A szélesség 1,5 m többszöröse. (azaz 18 m, 21 m, 46,5 m, stb.)

Nem minden standard szélesség érhető el minden hosszúságban és vastagságban. Az egyedi gyártású, egy darabból álló leplek maximális tömege 2000 kg.

 

A Firestone GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifólia terméktanúsítványai

A GeoSmart EPDM víztározó szigetelő gumifóliát a Firestone Building  Products EPDM gyárában gyártják Terrassában (Spanyolországban), amely gyár megszerezte az ISO 9001 és az ISO 14001 tanúsítványt. A fólia CE jelöléssel van ellátva, továbbá több nemzetközi és nemzeti szabvány szerinti bevizsgálással és tanúsítással is rendelkezik, ilyen például a francia ASQUAL tanúsítvány (az 1,2 mm-es gumifólia esetében). 
Ezen tanúsítványok keretein belül a gyárakban rendszeresek az auditok, amelyek célja a gyártási eljárás, a minőségbiztosítási rendszer és a késztermék minőségének ellenőrzése. Ezért a Firestone garantálja a gumifóliái következetesen magas minőségét.

 

>> Ha bármilyen kérédése van a GeoSmart vízszigetelő gumifóliáról, a GeoSmart vízszigetelő gumilemezt forgalmazó kereskedőinkről, keressen minket bizalommal.