Back to top

UltraPly TPO/FPO - Lapostető szigetelés

>> Gondolkozz kreatívan a TPO/FPO részletképzővel!

>> TPO/FPO lapostető szigetelési rendszer kiegészítő anyagai

>> TPO/FPO ingyenes oktatás szakági kivitelezőknek

>>> Megnézem <<<

Világos színű lapostető szigetelési megoldás

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez egy rugalmas termoplasztikus poliolefin (FPO), melyet az etilén-propilén-gumi és a polipropilén társításával állítanak elő, egy poliészter szövet erősítéssel. A szöveterősítésű szigetelő lemez egyesíti a gumilemezek időjárás-állóságát a termoplasztikus lemezek hegeszthetőségével, és így vált egy kitűnő tulajdonságokkal rendelkező rugalmas lapostető szigetelő lemezzé.

Az UltraPly TPO/FPO sorozattal a Firestone csúcsteljesítményű lapostető szigetelési rendszerek teljes választékát kínálja. Ez a ’90-es évek közepén kifejlesztett termoplasztikus lapostető szigetelő lemez jelenleg a leggyorsabban növekvő kereskedelmi szigetelési rendszer.

A Firestone UltraPly TPO/FPO szigetelő lemez a legjobb választás, ha világos színű, környezetbarát lapostető szigetelést keres, ami az esztétikai megjelenést egyesíti az UV-sugárzással és időjárással szembeni kitűnő ellenállással valamint varrat-szilárdsággal.

 

TPO/FPO lapostető szigetelési rendszerek minden igény kielégítésére

A Firestone UltraPly TPO/FPO szigetelő lemez egy kis súlyú, rugalmas, szöveterősítésű lemez, mely megbízható megoldás minden lapostető szigetelésre. Firestone több alternatívát kínál az igények kielégítésére a felújításoknál és új tetőknél is.

Mechanikailag rögzített  Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszer

A Firestone UltraPly TPO/FPO mechanikailag rögzített lapostető szigetelési rendszernél 2.44 m széles tekercseket alkalmaznak. Ez a szélesség és a rögzítőelemek választéka bármilyen szélterhelésre alkalmas. A lemezeket 150 mm-es átlapolásokkal fektetik és a mechanikai rögzítés az átlapolásokban történik, a megfelelő alátét-tányérokkal és rögzítő csavarokkal. A toldásoknál az átlapolás 75 mm széles. A szigetelő-lemezeket forrólevegős hegesztéssel kapcsolják össze a Firestone Alkalmazástechnikai utasításainak megfelelően. Minden falcsatlakozást és áttörést a Firestone Alkalmazástechnikai utasításai alapján kell szegélyezni.

Teljes felületen leragasztott  Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszer

A teljes felületen leragasztott Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszernél a TPO/FPO szigetelő lemezeket az arra alkalmas aljzatra közvetlenül leragasztják kontakt ragasztó segítségével. Az átlapolások 75 mm szélesek és a varratot forrólevegős hegesztéssel zárják le. Minden falcsatlakozást és áttörést a Firestone Alkalmazástechnikai utasításai alapján kell szegélyezni. A teljes felületen leragasztott lapostető szigetelési rendszert minden épületnél lehet alkalmazni, ha a födémszerkezet megfelelő a hőszigetelés mechanikai rögzítésére és elegendő kihúzási ellenállást biztosít. A beépített hőszigetelésnek alkalmasnak kell lennie a ragasztás fogadására.

Leterheléssel rögzített  Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszer

A leterheléssel rögzített Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszernél a TPO/FPO szigetelő lemezeket lazán fektetik a megfelelő aljzatra. Az átlapolások 75 mm szélesek és a varratot forrólevegős hegesztéssel kell lezárni. Minden falcsatlakozást és áttörést a Firestone Alkalmazástechnikai utasításai alapján kell szegélyezni. Amikor a lapostető szigetelő lemez a helyére került, azt le kell terhelni mosott, gömbölyűszemű, osztályozott folyami kaviccsal, legalább 50 kg/m2-ként. A leterheléssel rögzített rétegfelépítések bármilyen tetőnél alkalmazhatók, amennyiben a lapostető födém szerkezete a leterhelés többletsúlyát elbírja, és a lapostető lejtése nem lépi túl az 1:6 arányt.

 

Az UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez egyedülálló előnyei

A Firestone UltryPly TPO/FPO tetőszigetelési rendszerek egyedülállóan egyesítik a tulajdonságokat az előnyökkel és ezt ipari és kereskedelmi lapostetők bizonyítják az szerte a világon.

Könnyű beépítés

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemezeket akár 3.05 m szélességben is gyártják és ez gyors, gazdaságos felhasználást biztosít. A kis súlyú szigetelő lemezzel számtalan lehetőség nyílik a lapostetők szigetelésére új tetőknél és felújításoknál is.

Forrólevegővel hegesztett átlapolások

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez átlapolásainál alkalmazott forrólevegős hegesztés gyors, gazdaságos kivitelezést eredményez és nagyfokú varrat-biztonságot, valamint szakító-szilárdságot biztosít. A forrólevegős hegesztés homogén kapcsolatot hoz létre a felső és alsó szigetelő lemezek között. A forrólevegős hegesztéses eljárás egész évben kivitelezhető, számtalan időjárási körülmény mellett.

Kiváló időjárás-állóság és tartósság

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez nem tartalmaz lágyítókat és halogénezett összetevőket, ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az UV sugárzásnak és az ózonnak. A lapostető szigetelő lemez ezen kívül nagymértékben ellenáll az algák, gombák és más vegyi anyagokkal szemben.

Kitűnő fényvisszaverés

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez világos színe jól visszaveri a napsugárzást, mielőtt elnyelné, ezért az épületek energia-hatékonyságát javítja.

Szín

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemezek színe fehér vagy szürke.

 

UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemez a környezetbarát szigetelőlemez, Zöldtető rendszer

A Firestone UltraPly TPO/FPO lemez egy hővisszaverő és energia-hatékony szigetelő lemez. A szigetelő lemez klór- és lágyító-mentes, és nem tartalmaz halogénezett összetevőket, a forrólevegős hegesztéssel kombinálva a rendszer teljesen környezetbarát. A TPO/FPO szigetelő lemez újrahasznosítható. Ezek az előnyök teszik a Firestone UltraPly TPO/FPO rendszert környezetbarát lapostető szigetelési megoldássá.

A környezetvédelem mellett nő az elkötelezettség és ennek eredményeképpen egyre több zöldtető válik a tájkép részévé. A Firestone UltraPly TPO/FPO szigetelő lemez sikeresen megfelelt a FLL vizsgálatnak a zöldtetőbe építendő szigetelések gyökérállóságát illetően. Tökéletes megoldás az extenzív zöldtetőnél, a kis súly és az alacsony karbantartási költségek miatt.

Egy zöldtetőnek számos ökológiai előnye van:

  • Csökkenti a városban a felmelegedést - A zöldtetők megakadályozzák a környező levegő felmelegedését, ezen kívül a növények kipárolgása a tetőn hűti a környezetet.
  • Csökkenti az energia-költséget - A zöldtetők kitűnő hőszigetelést is jelentenek és segítik nyáron a meleget, télen a hideget épületen kívül tartani.
  • Csapadékvíz-hasznosító - A zöldtetők kitűnően megtartják és kipárologják a záporok vízmennyiségét.
  • Új élettér növények és állatok számára - A zöldtetők természetes életteret biztosítanak a helyi növények és állatok számára.
  • Bizonyítottan javítja a levegő minőségét -  A zöldtetők segítik megszűrni a levegőt a portól és pollenektől, ezen kívül a széndioxidot oxigénné alakítják.
  • Csökkenti a zajszennyezést - A zöldtetők kiváló hangelnyelő felületek, a külső zajokat nem engedik be az épületbe.

 

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő rendszerek kiegészítő anyagai

A Firestone kifejlesztette a UltraPly TPO/FPO szigetelő lemezekhez a kiegészítő anyagok széles választékát annak érdekében, hogy a lapostető szigetelés minden rendszernél megfeleljen a követelményeknek és az alkalmazástechnikai utasításoknak. Minden, a teljes lapostető szigeteléshez szükséges kiegészítő anyag egyetlen helyről, a Firestone Building Products cégtől beszerezhető.

Szegélyezések

Firestone UltraPly TPO külső/belső sarkok erősítés nélküli termoplasztikus lemezből készített idom-elemek, melyek külső-belső sarkok, valamint négyszögletes áttörések szegélyezésére alkalmazhatók lapostető szigeteléshez.

Firestone UltraPly TPO cső-szegélyezések erősítés nélküli termoplasztikus lemezből készített idom-elemek, melyek kerek csőáttörések szegélyezésére alkalmazhatók.

Firestone UltraPly TPO T csatlakozás-takaró elemek erősítés nélküli termoplasztikus lemezből készített takaró-lemezek, melyek minden T csatlakozás felett alkalmazandók lapostető szigeteléséhez.

Firestone UltraPly TPO erősítés nélküli szegélyek erősítés nélküli termoplasztikus lemezből készített szegélyek, melyeket akkor alkalmaznak, ha az előre-gyártott idom-elemek nem használhatók a lapostető szigeteléshez

 

Ragasztó és tisztítószerek

Firestone UltraPly TPO Bonding Adhesiv egy oldószeres kontakt ragasztó, mellyel a TPO/FPO szigetelő lemez fához, fémhez, falazathoz és más megfelelő aljzathoz ragasztható.

Firestone Clear Splice Wash egy tisztítószer, melyet a felületek tisztítására fejlesztettek ki.

 

Tömítő-anyagok

Firestone UltraPly TPO Cut Edge Sealant egy műanyag bázisú tömítőanyag, mely a Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemezek vágott éleinek tömítésére alkalmazható.

Firestone Pourable Sealer egy folyékony kétkomponensű poliuretán tömítőanyag, melyet a csőszegélyezéseknél hézag-kitöltésre és tömítésre alkalmaznak lapostető szigetelése során.

Firestone Water Block Sealant egy butil-bázisú tömítőanyag, melyet a vízhatlan tömítéseknél, nyomás alatt alkalmaznak.

Firestone General Purpose Sealant egy általános tömítő-anyag, melyet a TPO/FPO szigetelő lemezek vágott éleinek, valamint általános tömítésre alkalmaznak.

 

Rögzítő-eszközök és egyéb kiegészítők 

Firestone Fasteners rögzítő-csavarok (többféle), a rögzítő profilok és rögzítőtányérok és /vagy a hőszigetelés mechanikai rögzítésére alkalmazhatók.

Firestone HD Seam Plates a 60 mm széles, horganyzott acél rögzítőtányérokat a Firestone UltraPly TPO/FPO szigetelő lemezek mechanikai rögzítésére alkalmazzák.

Firestone Termination Bar egy extrudált alumínium szegélyrögzítő profil, mely a fal- és felépítmény szegélyezések mechanikai rögzítésére szolgál.

Firestone TPO/FPO járósávot újrahasznosított EPDM és TPO/FPO anyagból gyártják és a TPO/FPO lapostető szigetelő lemez védelmére használják a közlekedési útvonalakon.

Firestone TPO/FPO fóliabádogot egy rugalmas, erősítés nélküli termoplasztikus poliolefin fólia tüzihorganyzott acéllemezre gyárilag történő kasírozásával állítják elő és szegélyezéseknél alkalmazzák lapostető szigetelése során.

 

Kutatás és fejlesztés

A kiváló termék minőségének biztosítása érdekében a Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő rendszer minden egyes alkotóelemét már a gyártás előtt szakképzett mérnökök és vegyészek tervezik és vizsgálják a Firestone Kutatási és Fejlesztési részlegénél.

A Firestone építőipari termékeit a legkorszerűbb gépekkel állítják elő. Az alapanyagok kiválasztásától a kész termékek vizsgálatáig a Firestone építőipari termékeit szigorú minőség-ellenőrzési irányelvek alapján ellenőrzik. A cég TPO/FPO szigetelő lemezt gyártó üzeme megkapta az ISO 9001 és ISO 14001 minősítést, mely a cég elkötelezettségét bizonyítja a minőség és a környezetvédelem iránt.
A Firestone UltraPly TPO/FPO szigetelő lemezek megszerezték az Európai CE minősítést, ezzel is bizonyítva, hogy a termék és gyártási folyamata megfelel a mai kor követelményeinek a mechanikai ellenálló képesség és szilárdság, a tűzbiztonság, higiénia, egészség- és környezetvédelem területén csakúgy, mint biztonságos használat, zajvédelem, energia és hővédelem, tartósság, karbantarthatóság és beazonosíthatóság szempontjából.

 

Minőségi kivitelezés és szakmai segítség a tetőkön az UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelő lemezek beépítése során

A Firestone UltraPly TPO/FPO lapostető szigetelési rendszereket csak a hivatalos és Firestone által képzett szakkivitelezők építhetik be, akik szintén elkötelezettek a minőség iránt. Ezért kivitelezők részére ingyenes oktatásokat szervezünk, ahol elméleti és gyakorlati képzéseink segítségével megtanítjuk a szigetelő lemez helyes használatát. A Firestone oktatási és szakmai támogatása a kivitelezés alatt álló tetőkre is kiterjed. A helyi műszaki tanácsadóink már a munka kezdésénél segítséget adhatnak, helyszíni szemlét és oktatást is tartanak a kivitelezők számára

 

>> Érdeklődik oktatásaink iránt? Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben és jelentkezzen oktatásunkra.

 

>> Kattintson ide további Firestone UltraPly TPO információkért angol nyelven