Back to top

Könnyűszerkezetes házak, Készházak, Moduláris épületek tetőszigetelése

A moduláris építési technológiák (könnyűszerkezetes házak, készházak) megjelenése felgyorsította az építkezés ütemezését és kibővítette a legkülönfélébb épülettípusok tervezési lehetőségeit. Megnövekedett termelési hatékonyságuk és költségtakarékosságuk révén a moduláris épületrendszerek ( könnyűszerkezetes házak, készházak) alternatívát kínálnak a hagyományos építési projektek számára - egy alternatívát, amely a tőkeforrások hatékonyabb felhasználását, több építési lehetőséget és nagyobb rugalmasságot jelent a jövőbeli bővítéshez és az építési tervekhez.

Az optimális teljesítmény érdekében a moduláris kialakítás minden egyes alkotórésze maximális építési hatékonyságot igényel. A tetőfedés sem kivétel, ezért a Firestone a minőségi tetőfedő termékek és rendszerek teljes sorozatát kínálja moduláris épületekhez.

A moduláris építkezés (könnyűszerkezetes házak, készházak) számos előnyt kínál a hagyományos építkezéssel szemben. Ezeket az előnyöket leginkább azokban a szektorokban használják ki, ahol a költség, az időkeret és a helyszín kihívást jelent, így különösen megéri ezt a módszert választani.

 • Rövidebb építési idő – mivel a modulok nem a helyszínen, hanem egy gyárban, védett környezetben készülnek, jóval kevesebb idő és a helyszínen jóval kevesebb munkaerő szükséges. Ezen kívül az építkezés kevésbé zavarja a helyszín környezetét, és kevesebb az időjárási viszonyok miatti korlát, így hatékonyabb az építkezés.
 • Jobb minőség, ami mindig garantálható – mivel az elemek gyárban készülnek, az építés folyamán végig gyári minőségellenőrzést lehet végezni. Ezzel el lehet kerülni az ellenőrzések miatti késedelmeket, és minden esetben garantálható a magas minőség.
 • Alacsonyabb költségek – mivel csökken az építkezés ideje és a helyszínen dolgozók száma, gyakran alacsonyabbak a költségek, így a projekt költségvetésének nagyobb részét lehet minőségi alapanyagokba fektetni.
 • Alacsonyabb egészségügyi és biztonsági kockázat – mivel az építkezés nagy része ellenőrzött, gyári környezetben történik, jelentősen csökkennek a helyszíni kivitelezéshez kapcsolódó egészségügyi és biztonsági kockázatok.
 • A különböző időjárási körülmények és a szennyezőanyagok befolyásoló hatása elhanyagolható
 • Alkalmazkodóképesség/újrahasznosíthatóság/hordozhatóság – a tulajdonos szabadon áthelyezheti vagy átalakíthatja az elemeket az építkezés után.

A lapostetős könnyűszerkezetes házak, készházak tetőszigeteléséhez használja EPDM tetőszigetelési lemezünket. Napjainkig, a világ vezető gumilemez-gyártójaként, több, mint 1,500,000,000 m2 EPDM szigetelőlemezt gyártottunk és építettünk be.

Az EPDM gumilemez tulajdonságai

 • Gyors és könnyű beépítés: Lángmentesen, speciális szerszámok megvásárlása nélkül egyszerűen beépíthető. Az EPDM lapostető szigetelőlemezeket többféle méretben, akár 15 m széles és 61 m hosszú leplekben is gyártják (~900 m2) és ennek eredményeképpen kevesebb a helyszíni toldás és rövidebb a beépítési idő. A leplek toldásmentesen készülnek közvetlenül a gyárban.
 • Kiváló időjárás-állóság és tartósság: az EPDM lapostető szigetelő gumilemez egy teljesen vulkanizált gumilemez, mely elsősorban EPDM polimerekből és koromból tevődik össze és ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az ózonnak és az UV sugárzásnak. Miután a lemez nem tartalmaz lágyítót vagy égésgátló adalékot, így a tulajdonságai hosszú távon változatlanul megmaradnak és ezáltal tartós szigetelési megoldást nyújt.
 • Kitűnő rugalmasság és elaszticitás: az EPDM gumilemez -45°C-ig rugalmas marad és 300 %-ot meghaladó elaszticitásának köszönhetően, kiválóan követi a könnyűszerkezetes házak, készházak moduláris elemeinek mozgásait.
 • Alacsony megtérülési költség: a könnyűszerkezetes házak, készházak Firestone gumilemezzel szigetelt tetői szinte alig igényelnek karbantartást. Amennyiben szükséges, a gumilemez még évek múltán is egyszerűen javítható a Firestone Toldó-szalagok (QuickSeam™ Splice Tape) segítségével. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony megtérülési költséget eredményez a lapostető szigetelés kivitelezésekor.
 • Kompatibilis zöld- kék és napelemes tetőrendszerekkel.

A könnyűszerkezetes házak, készházak, moduláris épületek lapostetőjének szigetelésére a teljes felületen ragasztott tetőszigetelési rendszert javasoljuk. Az EPDM gumilemezt egy rétregben ragasztjuk a tető felületére a rendszer saját ragasztójával. Az előregyártott elemekkel könnyen kivitelezhető az egyes moduláris elemek illesztése (300% rugalmasság) és a különböző felépítmények és áttörések vízszigetelése.

A teljes felületen ragasztott rendszer előnyei:

 • Bármilyen lejtés mellett alkalmazható
 • Egyedi, szokatlan lapostető formák esetén is alkalmazható
 • Kis súly
 • Nagyfokú ellenállás a szélszívással szemben

>> Ingyenes EPDM termékmintát szeretne? További információkat szeretne megtudni termékünkről? Lépjen velünk kapcsolatba...

>> Az EPDM gumilemez a moduláris szerkezetekhez való felhasználhatóságával járul hozzá a körforgásos építőipar megszületéséhez