Back to top

A RubberGard EPDM és UltraPly TPO/FPO csapadékvíz szigetelő lemezek elnyerték a DGNB Navigátor minősítést

A Firestone Building Products RubberGard EPDM és UltraPly TPO/FPO csapadékvízszigetelő lemezei a közelmúltban elnyerték a DGNB Navigátor (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - Német Fenntartható Építés Egyesülete) minősítést. Ez a törekvés összhangban van a vállalat fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségével és a zöld épületek tanúsítási programjainak nyújtott támogatásával.

A DGNB Európa egyik legnagyobb, több mint 1200 tagot számláló, fenntartható épületeket támogató hálózata. Elsősorban Németországban van jelen, de vannak partnerszervezetei Ausztriában, Svájcban, Bulgáriában, Dániában, Magyarországon, Thaiföldön és Kínában is. A DGNB tanúsítási rendszere, a DGNB System, egy olyan tervezési és optimalizálási eszközként működik, amely segít az építési projektek kézzelfogható fenntarthatóságának növelésében.

A DGNB kifejlesztette a DGNB Navigátort is, egy építészeknek és tervezőknek szánt ingyenes online adatbázist, amelyet tervezési és értékelési eszközként használhatnak a fenntartható épületek építési termékeinek kiválasztásakor és a tanúsításuk során. A gyártók használhatják az DGNB Navigátort termékeik bemutatására és a vonatkozó információk – többek között a környezetvédelmi terméknyilatkozatok (EPD-k) – megadására is.

Legyen szó gyártóról, építészről, tervezőről, kivitelezőről vagy műszaki ellenőrről, a DGNB Navigátor a termékválasztási folyamat minden résztvevőjét támogatja. Átláthatóságot teremt, és mindenki számára értékes és pontos információkat nyújt a keresett termékről és annak jellemzőiről – például a környezeti hatásokról, az életciklus-költségekről, az energiaszükségletről vagy a kibocsátási viselkedésről. A DGNB Navigátor emellett hidat képez az építési termékek és a DGNB System rendszere között azáltal, hogy adatokat szolgálat az épületek tanúsításához.

Ha egy építési terméket regisztrálnak a DGNB Navigátorban, megkapja a DGNB Navigátor minősítést – feltéve, hogy megfelel a DGNB rendszer követelményeinek –, ami lehetővé teszi a gyártók számára, hogy bizonyítsák a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket.

>> További információk a csapadékvíz szigetelő rendszerekről

>>Lépjen velünk kapcsolatba