Back to top

Ugorjon fejest a PondGard EPDM gumi tófóliával készült természetes medencébe!

Az elmúlt években a természetes medencék és fürdőtavak egyre népszerűbbé váltak az egész világon. Az ilyen kerti medencék vegyianyag-mentes alternatívát kínálnak a hagyományos társaikhoz képest, mivel a vízkezelés természetes módon történik speciális növények és mikroorganizmusok segítségével, amelyek a medence szűrőfelületén helyezkednek el. Nagyon kellemes és pihentető élmény tiszta, vegyianyag-mentes vízben lubickolni, amelyben nem csípi az ember szemét a klór.

Ezen felül a természetes medencék és fürdőtavak a táj szerves részét képezik, és egész évben kellemes látványt nyújtanak.

Az emberek néha mégis ódzkodnak a természetes kertimedencéktől és fürdőtavaktól. Azt gondolják, hogy hideg a vizük, sokkal drágábbak, mint a hagyományos társaik, és rengeteg karbantartást igényelnek. Vegyük górcső alá ezeket a tévhiteket!

A természetes kerti medencék és fürdőtavak előnyei

A természetes medencék valójában kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományosak, mivel nincs szükség vegyi anyagokra, és a vizet sem kell leereszteni a takarításhoz. A természetes medencék és tavak karbantartása valójában nagyon hasonlít a kertészkedéshez. Rendszeresen meg kell metszeni a növényeket a szűrőfelületen, el kell távolítani a belehullott faleveleket, és távol kell tartani az állatokat (pl. kacsákat). Mindössze ennyi, és a víz egész évben tiszta marad.

Egy másik tévhit, hogy a természetes medencék hidegek. Ez cseppet sem igaz! A természetes medencéket és fürdőtavakat is lehet fűteni, de természetesen is el lehet érni kellemes hőmérsékletet. Ehhez pár dologra van szükség: mindig hasznos legalább részben napfényes területre helyezni a medencét vagy tavat, és sötét fedőlemezt használni, amely segítségével gyorsabban felmelegszik a víz. Nyáron a víz természetes hőmérséklete könnyedén elérheti a 25 fokot. Ha lefedjük a medencét, a víz éjszaka is meg tudja tartani ezt a hőmérsékletet.

Ami a költségeket illeti, habár a kezdeti befektetés magasabb lehet, mint egy hagyományos medence esetén, a természetes medencék és fürdőtavak fenntartási költsége minimális. Nem kell folyamatosan vegyi anyagokat adni a vízhez, ami nagy megtakarítást jelent a tulajdonosnak, és a környezet is fellélegezhet.

A Firestone PondGard EPDM tófólia tartós, masszív és könnyű beépítésű vízszigetelő fólia természetes medencékhez és fürdőtavakhoz. Kiválóan ellenáll az UV-sugaraknak, a magas hőmérsékletnek, az oxidációnak és a fagynak, így sok évig megőrzi mechanikai tulajdonságait. A PondGard EPDM tófólia ezen felül más műanyagalapú fóliákkal ellentétben inert, tehát nem bocsát ki plasztizálószereket és antioxidánsokat a környezetbe, így nemcsak az úszók, hanem a vízi élővilág számára is biztonságos.

A PondGard EPDM egy szintetikus EPDM gumiból készült fekete tófólia kiváló UV-stabilizátorokkal, ami miatt kiemelkedő az időjárással szembeni ellenálló képessége. Sötét színe miatt a víz gyorsabban felmelegszik, és a víztest tökéletesen beleillik a környezetébe, így még természetesebb hatást kelt.

A PondGard EPDM tófólia beépítését a Firestone által engedélyezett szakemberek végzik, akik szorosan együttműködnek a tájtervezőkkel, és tanácsokat tudnak adni a vízkezeléssel és a projekthez legmegfelelőbb pumparendszerrel kapcsolatban is.

Készen áll, hogy fejest ugorjon? Tudjon meg többet a PondGard EPDM tófóliáról.

>> További kérdése van tófóliánkról? Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen ingyenes termékmintát