Back to top

Gondolkozzon kreatívan a TPO/FPO részletképzővel!

Mivel a TPO/FPO hőre lágyuló vízszigetelő lemez, jogosan feltételezzük azt, hogy csak az átlapolások forrólevegős (termikus) hegesztésével lehet beépíteni. Leegyszerűsíti és gyorsítja a beépítést, ha automata hegesztőgépet használunk. A részleteknél, csomópontoknál (pl.: a tető széle, áttörések stb.) csak kézi hegesztést alkalmazhatunk. A kézi hegesztés lassú folyamat, és tapasztalt szakemberre van szükség, hogy az átlapolás hegesztése a teljes felületen egyenletes és jó minőségű, azaz vízhatlan legyen.

A Firestone gyors, könnyű és megbízható megoldást kínál a bonyolultabb részletképzésekhez. Az öntapadó TPO/FPO részletképző, egy nyomásérzékeny TPO/FPO szalag, amely könnyedén, vízhatlanul összeköti a TPO/FPO lemezt a fémfelülettel egy egyszerű „lehúzós-ragasztós” művelettel.

Nincs szükség különleges szerszámra vagy áramra. A felületet először alapozóval kell kezelni, majd az Öntapadó TPO/FPO részletképző lemezt ugyanúgy kell alkalmazni, mint bármely más öntapadó Firestone terméket. Végül le kell hengerelni szilikongörgővel.

A szalag hátoldalán lévő, különleges gumipolimer alapú ragasztó nagyon erősen rátapad a TPO/FPO lemezre vagy a fémfelületre, és vízhatlanságot biztosít a csomópontban. Ez a módszer a kézi hegesztéshez képest sokkal gyorsabb és kevésbé munkaigényes. Időt, munkát és költséget spórolhat vele.

Az öntapadó TPO/FPO részletképző számtalan előnyt kínál. A TPO/FPO fóliabádog például fehér vagy szürke lehet. Az öntapadó TPO/FPO részletképzővel az építészek és épülettulajdonosok bármilyen színű peremlezáró szegélylemezt választhatnak. A többiről mi gondoskodunk.