Back to top

Gondolkozzon kreatívan a TPO/FPO részletképzővel!

Mivel a TPO/FPO termoplasztikus vízszigetelő lemez, azt feltételezzük, hogy csak forrólevegős (termikus) hegesztéssel lehet beépíteni. A hegesztés valóban a termoplasztikus lemezek fő jellemzője. Leegyszerűsíti a beépítést, különösen ha automatizált hegesztőgépet használunk. Ám az olyan részleteknél, mint a tetőperemek, áttörések stb. csak kézi hegesztőt alkalmazhatunk. A kézi hegesztés lassú folyamat, és tapasztalt szakemberre van szükség, hogy a hegesztés a teljes felületen egyenletes és jó minőségű legyen.

A Firestone gyors, könnyű és megbízható alternatívát kínál a bonyolultabb részletképzésekhez. Gondoljunk például azokra a tetőperemekre, ahol a TPO/FPO fóliabádogra a vízszigetelő lemez rögzítését a leggyakrabban kézi hegesztéssel végzik.

A megoldás a Firestone öntapadó TPO/FPO részletképzője, egy nyomásérzékeny TPO/FPO szalag, amely könnyedén összeköti a tető TPO/FPO lemezét a fémfelülettel egy egyszerű „lehúzós-ragasztós” művelettel.

Nincs szükség különleges szerszámra vagy áramra. A felületet először alapozóval kell kezelni, majd az Öntapadó TPO/FPO részletképző lemezt ugyanúgy kell alkalmazni, mint bármely más öntapadó Firestone terméket. Végül le kell hengerelni szilikonhengerrel.

A szalag hátoldalán lévő, különleges gumipolimer alapú ragasztó nagyon erősen rátapad a TPO/FPO lemezre vagy a fémfelületre, és kiváló vízzárást biztosít a részlet körül. Ez a módszer a kézi hegesztéshez képest sokkal gyorsabb és kevésbé munkaigényes. Időt, munkát és költséget spórolhat vele.

Az öntapadó TPO/FPO részletképző számtalan előnyt kínál. A TPO/FPO fóliabádoggal például nem lehet megválasztani a fém tetőél színét, az tipikusan csak fehér vagy szürke lehet. Az öntapadó TPO/FPO részletképzővel az építészek és épülettulajdonosok bármilyen színű peremlezáró szegélylemezt választhatnak. A többiről mi gondoskodunk.