Back to top

Európában lendületben van a zöld és napelemes tetők építése

A fotovoltaikus rendszerek és a zöld tetők beszerelése Európában egyre növekvő tendencia, sok önkormányzat pedig kötelezővé teszi azokat az új épületek építésénél. A Firestone tetőfedő membránok megbízható és tartós megoldást kínálnak az ilyen típusú alkalmazásokhoz.

Franciaországban egy, a hónap elején kihirdetett új törvény kimondja, hogy az új építésű kereskedelmi és ipari helyiségek lapostetőit, raktárakat, a kereskedelmi célú hasznosításra kerülő nem nyilvános hangárokat és az 1000 m² feletti új, nyilvánosan elérhető fedett parkolóhelyeket napelemekkel kell borítani. Ezen új törvény szerint a tetőterület legalább 30% -át le kell fedni.

Franciaország így csatlakozik egyre növekvő tendenciához Európában, ahol a zöldtetők és / vagy a fotovoltaikus rendszerek telepítése kötelezővé válik az energiahatékonysági célok elérése és a globális felmelegedés következményeinek felszámolása érdekében.

A zöld tető nemcsak légtisztító, hanem szigetelő hatással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kevesebb energiára van szükség az épület fűtéséhez vagy hűtéséhez. Segít enyhíteni a városi hősziget-hatást is, amely körülmények között a városok nagyobb mértékben vesznek fel és ejtik csapdába a hőt, mint a vidéki térségek. A esővíz kezelése a zöld tetőfedő rendszerek nagyon fontos előnye. Túlzott esőzések esetén a zöld tetők bizonyos mennyiségű esővizet vesznek fel, majd lassan engedik el, minimalizálva az árvízveszélyt.

A napelemes vagy fotovoltaikus (PV) berendezéseknek legalább 20 éven keresztül kell működniük, ezért tartós tetőfedő rendszerre van szükségük, amely jó állapotban marad, és ellenáll a napelemek karbantartásával kapcsolatos esetleges tetőforgalomnak.

A Firestone számos tetőfedő membránja tökéletesen illeszkedik az ilyen típusú alkalmazásokhoz. Kompatibilisek a kiterjedt zöldtetőkkel és könnyen kombinálhatók bármilyen fotovoltaikus telepítéssel. Lehetővé teszik az esővíz gyűjtését is. Kiváló időjárási képességük, a gyökérbe való behatolásnak és a nagyon magas és nagyon alacsony hőmérsékleteknek való ellenállás képessége kiemelkedő tartósságú tetőszerkezet-megoldást jelent.

>> További információkat lapostető szigetelő rendszereinkről itt talál...