Back to top

A herefordshire-i farm a GeoGard EPDM-et választotta az öntözőtartálya szigeteléséhez

 A Firestone Building Products 9000 m²-es GeoGard EPDM geomembránt szállított egy öntözőtartály-projekthez egy 1000 hektáros gazdaságba, közvetlenül a herefordshire-i Leominster város (Anglia) közelében.

A herefordshire-i birtok egy öntözőtartályt épített a burgonyatermesztésről a kukoricára történő áttérés részeként. A herefordi alapú Agri Management Solutions (AMS), az öntözési megoldások szakembere segített a gazdaságnak a fejlesztés tervezési engedély megszerzésében, és ajánlotta a Firestone GeoGard EPDM geomembránját a projekthez.

Peter Gwynne, az AMS igazgatója elmagyarázza: „Nem minden öntözőtartályhoz van szükség bélésre, a helyszín talajának függvényében, ahol bélés szükséges fontos, hogy megfelelő szakadás- és lyukasztási tulajdonságokkal rendelkezzen, UV-stabil legyen, és elég hosszú élettartamot biztosítson a felhasznált bélés". "Egy ilyen típusú víztároló jelentős befektetés és üzleti szempontból kritikus eszköz, ezért soha nem veszélyeztetjük a bélésrendszer minőségét, teljesítményét vagy hosszú élettartamát."

Az AMS kiásta a lagúnát és tömörítette a felületet, együttműködve a béléstelepítéssel foglalkozó szakemberrel, a Turtle Productions-nal, hogy telepítse a GeoGard EPDM geomembránt. A Turtle Productions geotextíliát helyezett közvetlenül a tömörített talajra, majd az AMS emelőberendezéssel megemelte a GeoGard EPDM 15,24 m x 30,48 m-es geomembrán tekercseit. A telepítő csapat ezután képes volt a membrán tekercseit a helyére manőverezni és az EPDM lemezeket letekerni, lefedve a teljes területet.

Ezeket ezután összekapcsoltuk a Firestone Quickseam Splice Tape szalagjával, folyamatos bélést hozva létre, amely lehetővé tette a lagúna vízzel való feltöltését.

Mark Hennell a Turtle Productions-tól folytatja: „Nyolc alkalmazottunk van a csapatban, akiket Firestone teljes mértékben kiképzett a GeoGard EPDM geomembrán telepítéséhez. Egy héten belül mind a 24 nagy membránlemezt fel tudtuk szerelni, ezáltal létrehozva egy létesítményt, amelynek élettartama valószínűleg meghaladja az 50 évet. "

Andrew Cooper, a Firestone bélésért felelős üzletvezetője hozzáteszi: „Az Egyesült Királyságban egyre nagyobb a kereslet az öntözőlagúnák iránt, amelyek a GeoGard EPDM rendszert használó hatalmas portfólióra épülnek Európában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Az általunk kínált nagy lapok és a lapok közötti robusztus illesztések könnyű létrehozása megkönnyíti a GeoGard EPDM rendszer gyorsabb és egyszerűbb telepítését az ilyen nagy projektekhez, bevált ellenálló képessége pedig ideális megoldást jelent. ”